Om Oss

Om The School for Aromatic Studies

The School for Aromatic Studies erbjuder dynamiska, innovativa och professionellt utformade utbildningsprogram inom aromaterapi.

Att studera aromaterapi och eteriska oljor handlar i grund och botten om relationer. Det handlar om att skapa en relation till naturen, aromatiska växter och eteriska oljor samt att förbättra din relation till dig själv och ditt välbefinnande.

The School for Aromatic Studies är internationell skola som specialiserar sig på utbildningar inom aromaterapi och eteriska oljor. Skolan grundades med målet att främja kunskapen om aromaterapi och att utbilda blivande aromaterapeuter samt att erbjuda fortbildning för redan etablerade yrkesverksamma.

Skolan erbjuder omfattande utbildningar och kurser som täcker allt från grundläggande principer i aromaterapi till avancerade tekniker och tillämpningar. Undervisningen är baserad på vetenskaplig forskning och beprövad erfarenhet, och skolan värnar om att kombinera både traditionell visdom och modern kunskap inom aromaterapi.

Växter har ingen isolerad betydelse; De är en livsform som är rotad i och definierad av sin omgivning och sammanhang, genom sina relationer till och interaktioner med allt annat liv på jorden.

– Stefan Harrod Bühner i: The Lost Language of Plants

Möt skolans grundare

Jade Shutes:

Jade Shutes är en erfaren aromaterapeut, örtspecialist, författare, forskare, trädgårdsmästare och aromatisk destillatör. Hon innehar diplom inom holistisk aromaterapi, holistisk massage, anatomi och fysiologi samt zonterapi från Raworth College of Natural Medicine i Dorking, Storbritannien. Dessutom har hon ett diplom i aromaterapi från International Therapist Examining Board (ITEC) samt ett certifikat i örtmedicin.

Med över tre decenniers erfarenhet som aromaterapeut, forskare och utbildare brinner Jade för aromaterapi och betraktar luktsinnet som ett av de mest kraftfulla sinnena för att främja läkning av sinne, kropp och psyke, särskilt i denna tid av omvälvningar och förändringar. Hon anses vara en ledande expert inom aromaterapi och njuter av högt anseende för sin balanserade, progressiva och inspirerande undervisningsstil.

Jade är även grundare och visionär bakom School for Aromatic Studies. Hon är även grundare och tidigare ordförande för NAHA, National Association for Holistic Aromatherapy (åren 2000-2003 och 2013-2015). Jade är författare till "Aromatherapy for Bodyworkers", medförfattare till "The Carrier Oil Palette" och huvudförfattare till "Ultimate Guide to Aromatherapy".

Ismahni Björkdotter:

Ismahni Björkdotter, en certifierad aromaterapeut med över 30 års erfarenhet av eteriska oljor och hur de kan användas för att förbättra hälsa och välmående välkomnar dig till Aromatic Studies Nordic. Med en passion för naturens egna läkemedel har Ismahni dedikerat sitt liv åt att utforska de fördelaktiga egenskaperna hos eteriska oljor och hur de kan förbättra människors hälsa och välbefinnande.

Ismahni bär inte bara på en gedigen kunskap om aromaterapi utan är också en framstående och erfaren lärare. Hennes pedagogiska färdigheter har blivit belönade med flera utmärkelser, inklusive Göran Lagervalls pedagogpris. Denna utmärkelse vittnar om hennes inspirerande undervisning, en undervisningsstil som inte bara delar kunskap utan också väcker en passion för ämnet hos varje elev.

Ismahni är också en van föreläsare och håller populära workshops i aromaterapi. Dessa evenemang ger deltagarna möjlighet att få en första inblick i den spännande världen av eteriska oljor och deras hälsofördelar. Genom att delta i Ismahnis föreläsningar och workshops kommer du att upptäcka hur du kan integrera aromaterapi i din vardag och skapa en hälsosam och harmonisk livsstil.

Våra referenser

IFPA Accredited Training Provider
Medlem i IFPA, International Federation of Professional Aromatherapists
National Association for Holistic Aromatherapy
Medlem i NAHA, National Association for Holistic Aromatherapy (USA)
Massage Therapy NCBTMB Continuing Education Provider
Massageterapi NCBTMB leverantör av fortbildning
American Botanical Council
Akademisk medlem av det amerikanska botaniska rådet (American Botanical Council)
United Plant Savers
Organisationsmedlem i United Plant Savers (UPS)

Vill du ta din kunskap om aromaterapi till nästa nivå så att du kan hjälpa människor att leva ett hälsosammare liv?