Aromaterapins Grunder Certifieringskurs

Ta steget och bli en certifierad aromaterapeut och fördjupa din passion för eteriska oljor både på personlig- och professionell nivå.

Vill du få möjlighet att använda eteriska oljor på ett säkert och effektivt sätt för dig, din familj, dina vänner och klienter?

Vår kurs Aromaterapins grunder på The School for Aromatic Studies Nordic är utformad för att skapa en djup förståelse och nära relation till varje eterisk olja, vilket ger dig en autentisk och praktisk kunskap om deras terapeutiska egenskaper. Vi strävar efter att erbjuda en grundlig utbildning och samtidigt främja ditt välbefinnande genom aromaterapins värld.

I vårt program fokuserar vi på att stärka dig som individ samt förmedlar den kunskap du behöver för att kunna praktisera ett professionellt förhållningssätt till aromaterapi och eteriska oljor. Genom en kombination av teoretisk kunskap och praktiska övningar skapar vi en solid plattform för din framtida praktik eller eventuella vidare studier inom aromaterapi eller andra relaterade ämnen.

I dagens digitala era är det lätt att bli överväldigad av informationsflödet i sociala medier och på internet. Vad som är sant och falskt kan vara svårt att skilja åt. Genom att investera i vår certifieringskurs får du inte bara den nödvändiga kompetensen inom aromaterapi utan också verktygen för att skilja mellan myter och fakta. Vi strävar efter att rusta dig med kunskap och självförtroende för att säkert tillämpa aromaterapi på ett meningsfullt sätt.

Genom våra regelbundna online träffar får du möjlighet att ansluta dig till ett nätverk av likasinnade personer som delar din passion för aromaterapi. Dessa träffar utgör hjärtat i vår gemenskap och ger dig chansen att fördjupa dina kunskaper och dela dina egna erfarenheter och insikter med andra.

Vårt studentforum och online träffar skapar en plats för öppen dialog och samarbete, där du kan dela din kunskap, lyssna på andras erfarenheter och få stöd.

Att investera i vår kurs innebär inte bara att förvärva kunskap; det är en investering i din förmåga att skilja mellan myter och fakta, samtidigt som du får en ökad förståelse för aromaterapins inverkan på välbefinnandet. Vi är övertygade om att denna kurs kommer att rusta dig med den kompetens och självförtroende du behöver för att blomstra som en kvalificerad aromaterapeut och njuta av fördelarna av aromaterapi och välbefinnande på både personlig- och professionell nivå.

Med hjälp av tillförlitlig information stärker du ditt självförtroende och bygger upp din erfarenhetsbank i en trygg miljö. Du kommer känna dig mer och mer säker när du använder och blandar eteriska oljor.

Inled din aromaterapiresa, eller fortsätt på den resa du redan påbörjat,
med vår kurs: Aromaterapins grunder.

Aromaterapins Grunder

Certifieringskurs NIVÅ 1

KURSÖVERSIKT

Modul 1

Inledning

I den här modulen får du lära dig mer om aromaterapins historia och dess moderna utveckling. Jade delar med sig av sitt unika perspektiv på aromaterapi som en holistisk hälso- och friskvårdsmetod och varför språket och ordval har en inverkan på själva aromaterapin.

Modul 2

Växter och eteriska oljor

I den här modulen får du lära dig varför växter producerar eteriska oljor och vilken roll eteriska oljor har i växterna. Därefter får du lära dig hur eteriska oljor utvinns genom destillering och pressning, inklusive en video med Jades egen destillering av rosmarin. Du får också lära dig mer om absoluter och CO2-extrakt och hur de skiljer sig från eteriska oljor. I den här modulen får du också lära dig hur du säkerställer hur du väljer eteriska oljor av hög kvalitet och använder dem på ett säkert sätt.

Modul 3

Utforska 24 eteriska oljor

I denna modul kommer du att upptäcka de terapeutiska fördelarna med de 24 eteriska oljor som är basen för denna kurs. Monografierna kompletteras av videor med Jade för att stödja dig när du odlar din relation till och förståelse för dessa aromatiska växter.

De 24 eteriska oljorna är: Romersk Kamomill, Muskatellsalvia, Cypress, Eucalyptus, Fänkål, Frankincense, Geranium, Ingefära, Grapefrukt, Immortell, Enbär, Lagerblad, Lavendel, Citron, Citrongräs, Mandarin, Apelsin, Patchouli, Pepparmynta, Tall, Rosmarin, Tea Tree, Vetiver och Ylang Ylang.

Modul 4

Aromatisk kemi

I den här modulen kommer du att lära dig att utveckla en relation till den aromatiska kemin, dess begrepp och innebörd samt hur doften och de terapeutiska fördelarna byggs upp av de olika kemiska beståndsdelarna. Här får du även en grundläggande förståelse om varför de olika eteriska oljorna har olika säkerhetsföreskrifter och hur säkerheten vid användning kan ökas med hjälp av kompletterande eteriska oljor eller rätt val av bärarolja.

Modul 5

Aromaterapi och huden

I den här modulen får du lära dig mer om huden, dess roll för vår hälsa och hur du kan använda eteriska oljor för att främja hudens hälsa och vitalitet. Vi kommer att gå igenom en rad olika bäraroljor och andra växtbaserade ingredienser som förstärker de terapeutiska fördelarna hos eteriska oljor. Vi går även igenom vanliga hudåkommor och deras rekommenderade behandling. Och slutligen visar Ismahni Björkdotter hur du kan göra örtinfuserade oljor samt läkesalvor.

Modul 6

Vårt luktsinne

I den här modulen kommer du att bli förälskad i ditt luktsinne samtidigt som du lär dig mer om dess anatomi och hur det påverkar våra känslor och vårt välbefinnande. Du får lära dig att använda eteriska oljor för att lindra stress och minska de negativa effekterna av stress på kropp och själ.

Modul 7

Aromaterapi och hudvård

I den här modulen lär du dig att formulera, blanda och skapa aromatiska produkter: kropps- och ansiktsoljor, krämer, produkter för rengöring, toners, aromatiska bad, geler, salvor, spray och olika skrubbar så som salt-, och sockerskrubb. Du kommer också att lära dig hur man gör blandningar för inandning och diffusion. Du får lära dig hur man gör aromatiska kompresser och hur en kan använda aromaterapi i varma handdukar för massage och i skönhetsvård. Som stöd för din lärprocess tillhandahåller vi arbetsblad som guidar dig genom formuleringen av var och en av dessa produkter och du bygger ditt självförtroende för blandningsprocessen.

Modul 8

Konsultationer

I den här modulen får du en introduktion till Aromatic Studies systematiska metod för aromaterapikonsultation, hur du skapar en holistisk hälsoplan samt ur du blandar för din klient. Du får även lära dig hur du följer upp och dokumenterar ditt arbete så att du hela tiden lär dig mer och mer.

Modul 9

Aromaterapi och hälsa

I denna modul lär du dig hur du effektivt använder eteriska oljor och olika appliceringsmetoder för ett brett spektrum av obalanser i kroppen. Vi går igenom, kroppens olika system samt de obalanser och vanliga sjukdomar som uppkommer där och du får en mängd förslag på eterika oljor som kan användas för vart och ett av dem, samt välformulerade recept som du kan använda i din praktik.

System som omfattas är bl.a: Andningssystemet, matsmältningssystemet, rörelseapparaten, kvinnohälsa, cirkulationssystemet och aromaterapi för barn.

Modul 10

Bygg upp ditt eget aromaterapiföretag

I den här modulen guidar vi dig genom aromterapibranschen och ger dig värdefulla insikter för din resa som aromterapiföretagare.

Modul 11

Slutförande

I den sista modulen kommer du att få vägledning om hur du slutför programmet med dina fallstudier och naturligtvis det slutliga provet för att få din certifiering som aromaterapeut!

Nivå 1

BEHÖRIGHET FÖR MEDLEMSKAP I NAHA

100

STUDIETIMMAR

24

ETERISKA OLJOR

3-6 månader

GENOMSNITTLIG TID FÖR FÄRDIGSTÄLLANDE

Vad du kommer att lära dig

$

Om aromaterapins historia och dess moderna utveckling.

$
Eteriska oljors ursprung och syfte inom växten.
$
Vad en eterisk olja är och hur den framställs.
$
Hur man ”luktar” på en eterisk olja och nyckelfaktorer för att identifiera kvaliteten på en eterisk olja.
$

Du kommer lära dig mer om det fantastiska luktsinnet och hur det kan påverka känslor och välbefinnande.

$

Hur man formulerar och blandar eteriska oljor för att stödja känslomässigt välbefinnande.

$
Hur en eterisk oljas kemi bidrar till dess terapeutiska egenskaper.
$
Ett sunt förhållningssätt till säkerhet med eteriska oljor.
$
Grunderna i hudens anatomi och fysiologi samt viktiga faktorer som bidrar till hudens hälsa och skönhet.
$
Hur man formulerar en mängd olika aromatiska och växtbaserade produkter.
$
Hur man tillverkar en mängd olika aromaterapibaserade hudvårdsprodukter som ger näring åt huden.
$

24 eteriska oljor, inklusive deras latinska binomial, säkerhetsinformation för varje olja, plus de terapeutiska egenskaperna hos varje enskild eterisk olja.

$

Varje monografi innehåller även en översikt om hur den eteriska oljan används inom TCM (traditionell kinesisk medicin) och Ayurveda.

Monografier över eteriska oljor:

ROMERSK KAMOMILL
MUSKATELLSALVIA
Cypress
EUKALYPTUS GLOBULUS
FÄNKÅL
Frankincense
Geranium
INGEFÄRA
GRAPEFRUKT
ENBÄR
IMMORTELL
LAGERBLAD
LAVENDEL
CITRON
CITRONGRÄS
MANDARIN / TANGERIN
APELSIN
Patchouli
PEPPARMYNTA

Tall

ROSMARIN
Tea Tree
Vetiver

Ylang Ylang

Vår online-certifiering för aromaterapi (nivå 1) Aromaterapins grunder levereras med:

aromatherapy certificate course inclusions
10 moduler ägnade åt grunderna i aromaterapi
Aromatic Studies signaturmetod för blandning
Många exklusiva instruktionsvideor
Nedladdningsbara och utskrivbara PDF-lektioner
Obegränad tillgång till kursmaterialet och videoinnehållet efter avslutad kurs.
Lista på tillförlitliga leverantörer för eteriska oljor och tillbehör.
Studentforum

Du kan påbörja denna onlinekurs så snart du har registrerat dig! Du studerar i egen takt.

Du kan påbörja denna onlinekurs så snart du har registrerat dig! Du studerar i egen takt.

Vem vänder sig denna kurs till?

Alla! Denna kurs är öppen för alla över 18 år. Inga förkunskaper krävs. Denna kurs kan bli din inkörsport till aromaterapins värld eller för dig som redan påbörjat din resa kan den ta dig vidare till nästa steg!

 

  • Aromaterapeuter som vill utveckla eller expandera sin befintliga verksamhet.
  • Massageterapeuter och hudvårdsterapeuter som vill lägga till aromaterapi i sin verksamhet.
  • Personer som vill få möjlighet att ta hand om sig själva, sin familj och sina vänner med naturliga växtbaserade medel.
  • Örtterapeuter intresserade av att integrera eteriska oljor i sin praktik och skapa växtbaserade och aromaterapeutiska produkter.
  • Förespråkare och representanter för hälsa som vill fördjupa sina kunskaper om aromaterapi och eller eteriska oljor samtidigt som de säljer eteriska oljor eller produkter med eteriska oljor.
  • Aromaterapi kan även fungera som komplement till en rad andra terapimetoder så som psykologi, kroppsterapi, TCM, Ayurveda mm.
quote marks

Vad sÄger våra studenter

Jag har gått flera onlineprogram och det här är den mest eleganta och mest lättnavigerade kursen som jag har haft förmånen att gå.

Min erfarenhet av The School for Aromatic Studies är att det är en jättebra skola. Jag har avslutat kursen Aromaterapins grunder och har nu fortsatt med kursen Avancerad Aromaterapi. Jag har tagit flera andra distansutbildningsprogram och det här är den mest eleganta och mest lättnavigerade kursen som jag har haft förmånen att gå. Jag är tacksam över att kunna arbeta igenom kursmaterialet i min egen takt och att programmet är inställt så att du enkelt kan se precis var du slutade. Materialet är otroligt informativt och jag älskar hur mycket jag lär mig om eteriska oljor och hur jag säkert kan använda dem för min familj och mina vänner. Så nöjd med dessa kurser och jag ser redan fram emot att fortsätta studera.

JESSICA AVENI

Erbjudande!

Vi söker testpiloter för kursen:
Aromaterapins Grunder L1 på Svenska!

Vi letar efter fyra entusiastiska personer som vill vara de första som går den svenska versionen av kursen: Aromaterapins Grunder! Trots att programmet är en exakt kopia av den välrenommerade engelska versionen, är det första gången vi erbjuder kursen på svenska. Därför värdesätter vi ditt engagemang och ser fram emot din värdefulla feedback om kursens olika funktioner och de svenska översättningarna.

Är du intresserad av att fördjupa dina kunskaper inom aromaterapi? Är du flytande i svenska språket? Är du nyfiken på att vara en av våra testpiloter och därmed få 25% rabatt på hela kursen? Detta är en unik möjlighet för dig att vara en del av en exklusiv grupp likasinnade, där vi tillsammans utforskar och lär oss. Som testpilot kommer du att njuta av extra handledning en gång i månaden, vilket ytterligare förstärker din utbildningsupplevelse.

Är du redo för denna spännande resa? Klicka nedan för att få mer information och anmäla ditt intresse. Eller gå in på vår facebooksida och skriv i kommentaren om varför just du vill bli testpilot. Varmt välkommen med din förfrågan!

Klicka här

Namn
Född år

Betalningsuppgifter

EN BETALNING

6500 kr

TVÅ BETALNINGAR

3500 kr x2

TRE BETALNINGAR

2400 kr x3

*Material ingår ej, för en komplett lista över det material som du behöver i denna kurs, klicka här: UTRUSTNINGSLISTA FÖR AROMATERAPINS GRUNDER

Möt skolans grundare

Jade Shutes:

Jade Shutes är en erfaren aromaterapeut, örtspecialist, författare, forskare, trädgårdsmästare och aromatisk destillatör. Hon innehar diplom inom holistisk aromaterapi, holistisk massage, anatomi och fysiologi samt zonterapi från Raworth College of Natural Medicine i Dorking, Storbritannien. Dessutom har hon ett diplom i aromaterapi från International Therapist Examining Board (ITEC) samt ett certifikat i örtmedicin.

Med över tre decenniers erfarenhet som aromaterapeut, forskare och utbildare brinner Jade för aromaterapi och betraktar luktsinnet som ett av de mest kraftfulla sinnena för att främja läkning av sinne, kropp och psyke, särskilt i denna tid av omvälvningar och förändringar. Hon anses vara en ledande expert inom aromaterapi och njuter av högt anseende för sin balanserade, progressiva och inspirerande undervisningsstil.

Jade är även grundare och visionär bakom School for Aromatic Studies. Hon är även grundare och tidigare ordförande för NAHA, National Association for Holistic Aromatherapy (åren 2000-2003 och 2013-2015). Jade är författare till "Aromatherapy for Bodyworkers", medförfattare till "The Carrier Oil Palette" och huvudförfattare till "Ultimate Guide to Aromatherapy".

Ismahni Björkdotter:

Ismahni Björkdotter, en certifierad aromaterapeut med över 30 års erfarenhet av eteriska oljor och hur de kan användas för att förbättra hälsa och välmående välkomnar dig till Aromatic Studies Nordic. Med en passion för naturens egna läkemedel har Ismahni dedikerat sitt liv åt att utforska de fördelaktiga egenskaperna hos eteriska oljor och hur de kan förbättra människors hälsa och välbefinnande.

Ismahni bär inte bara på en gedigen kunskap om aromaterapi utan är också en framstående och erfaren lärare. Hennes pedagogiska färdigheter har blivit belönade med flera utmärkelser, inklusive Göran Lagervalls pedagogpris. Denna utmärkelse vittnar om hennes inspirerande undervisning, en undervisningsstil som inte bara delar kunskap utan också väcker en passion för ämnet hos varje elev.

Ismahni är också en van föreläsare och håller populära workshops i aromaterapi. Dessa evenemang ger deltagarna möjlighet att få en första inblick i den spännande världen av eteriska oljor och deras hälsofördelar. Genom att delta i Ismahnis föreläsningar och workshops kommer du att upptäcka hur du kan integrera aromaterapi i din vardag och skapa en hälsosam och harmonisk livsstil.

Vanliga frågor

FINNS DET NÅGRA FÖRKUNSKAPSKRAV?

Nej, inga förkunskaper krävs. Kursen är öppen för alla som fyllt 18 år och som är intresserade av att fördjupa sina kunskaper inom aromaterapi.

ÄR KURSEN HELT ONLINE?

Ja, certifieringsprogrammet Aromaterapins grunder är en onlinekurs som är utformad som en självstudiekurs. Du kan slutföra kursen i ditt eget tempo baserat på ditt eget schema och dina egna mål.

Onlineutbildningen gör lärandet enkelt och tillgängligt. Med onlineutbildningen kan du ta med dig din kurs på vilken enhet du vill. Ladda ner pdf-filer för att läsa senare, titta på videoinnehåll eller läsa kursinnehåll när du vill.

Under hela kursens gång kommer du att kunna interagera med andra studenter som strävar efter att lägga en stadig grund för sina kunskaper inom aromaterapi. Detta ger dig möjlighet att delta i en gemenskap och skapa relationer med likasinnade som delar ditt intresse för aromaterapi! Dessutom kommer du att ha möjlighet att ställa frågor direkt till skolans lärare, som garanterar att du får den support du behöver. Vanligtvis besvaras dina frågor inom 24-48 timmar.

Vårt multimedia onlineprogram är utformat för att stödja din inlärning av kursmaterialet. Varje modul är rikligt försedd med information och praktiska uppgifter så att du hela tiden får chans att praktisera det du lär dig!

HUR LÅNG TID HAR JAG PÅ MIG ATT SLUTFÖRA PROGRAMMET?

Så länge du behöver! Den genomsnittliga tiden för att slutföra är: 2-4 månader.

ERBJUDER KURSEN CE-TIMMAR FÖR MASSAGETERAPEUTER?

Vi återkommer med mer info inom kort.

HUR SLUTFÖR JAG MIN CERTIFIERING?

För att få din certifiering för Aromaterapins grunder måste du genomföra repetitionsproven, ett slutprov och 5 fallstudier på vänner, familj, befintliga klienter och/eller dig själv. Du kommer att få mer information om hur du gör detta i kursen!

VAD SKILJER ERT UTBILDNINGSPROGRAM FRÅN ANDRA?

The School for Aromatic Studies är en av de ledande skolorna i världen som nu öppnar i Sverige under namnet The School for Aromatic Studies Nordic. På så sätt får du tillgång till världsledande utbildning i Sverige, på Svenska!
Du får gedigna kunskaper i aromaterapi och en certifiering i aromaterapi L1 som gäller i hela världen!

Du läser kursen i ditt eget tempo och får handledning på svenska via din lärare Ismahni Björkdotter.

Vi står för en balanserad syn på aromaterapi och vi har unika kunskaper om eteriska oljor och om aromaterapi som ger våra elever självförtroende att själva skapa sina egna aromablandningar och aromaterapiprodukter.

Vi hoppas och tror att den här inspirerande utbildning leder fram till att en ny generation av aromaterapeuter växer fram och lyckas!

VILKEN UTRUSTNING KRÄVS?

Här är en förteckning över det du behöver införskaffa för att genomföra kursen Aromaterapins grunder: Utrustningslista

ÄR THE SCHOOL FOR AROMATIC STUDIES EN GODKÄND SKOLA AV EN PROFESSIONELL AROMATERAPIORGANISATION?

Ja, vi är en godkänd skola genom IFPA (The International Federation for Professional Aromatherapists) som har sitt huvudsäte i England och även vid NAHA (National Association for Holistic Aromatherapy) som är lokaliserade i USA.

KAN JAG GÅ MED I THE INTERNATIONAL FEDERATION FOR PROFESSIONAL AROMATHERAPISTS IFPA?

Ja! När du har påbörjat certifieringsprogrammet Aromaterapins grunder L1 kommer du att kunna ansluta dig till IFPA som student. För att bli en fullvärdig medlem behöver du slutföra både Aromaterapins grunder L1 och kursen Avancerad Aromaterapi L2 (Aromatic Scholars) programmet.

SA DU ATT JAG HAR TILLGÅNG TILL KURSEN FÖR EVIGT?

Ja, efter att du anmält dig till kursen kan du ladda hem och eller skriva ut kursmaterialet och spara det för evigt. Du har även tillgång till allt onlinematerial så länge The School for Aromatic Studies Nordic finns kvar.

KAN JAG ANMÄLA MIG OM JAG INTE BOR I SVERIGE?

Javisst! Vi har studenter från hela världen som läser kurser hos oss. Här på Aromatic Studies Nordic är alla texter på svenska. Videos finns på svenska och/eller på engelska med svenska undertexter.

Notera: Vi är nu i startgroparna och kommer släppa in våra första studenter 12 januari 2024. Alla videos i modul 1-2 är översatta och vi fortsätter nu med videos i modul 3 och fyller därefter på allteftersom. Vi tackar för din förståelse!

KOMMER JAG ATT TRÄFFA ANDRA AROMATERAPISTUDENTER?

Ja, kursen levereras med ett privat studentforum där du kan kommunicera med andra studenter i programmet. Studentforumet ger dig möjlighet att ställa frågor, dela med dig av din kunskap, erfarenheter och de produkter du skapar samt få inspiration från andra!

(Observera att vi inte kan besvara frågor som rör personlig hälsa på grund av juridiska och tidsmässiga begränsningar).

Betalningsuppgifter

EN BETALNING

6500 kr

TVÅ BETALNINGAR

3500 kr x2

TRE BETALNINGAR

2400 kr x3

*Material ingår ej, för en komplett lista över det material som du behöver i denna kurs, klicka här: UTRUSTNINGSLISTA FÖR AROMATERAPINS GRUNDER